Kokt kyckling curry

Varken Einar eller jag har ätit eller tillagat kyckling kokt med ris och currysås sedan vår ungdom. Men då jag ständigt försöker komma på recept som jag inte gjort eller det var 100 år sedan, fick det bli kyckling. Jag köpte en halv kyckling på 1,5 kilo! Glöm inte spara den fantastiska buljongen som blir kvar. Frys in i portionsformat. Recept kommer här:

1 kyckling ca 1-1,5kg

½ purjolök

1 lök

1 morot ekologisk

1 lagerblad

1 tsk vitpepparkorn

1 msk salt

2 liter vatten ca

Massor av persiljestjälkar och timjanstjälkar

 SÅS:

1 lök

1 äpple skalat och hackat

2 tsk curry + lite gurkmeja

1-2 msk maizena

2 dl kycklingbuljong hemmagjord ca

2 dl vispgrädde ca

Ta en stor gryta och koka upp vatten med samtliga ingredienser. Låt koka ca 10 min. Lägg i kycklingen och låt sjuda i 40-60 minuter. Tag upp och tag bort skinnet och tag ut fina bitar och lägg i lite buljong och håll varmt.

Under tiden hackar man 1 lök och 1 äpple (skalat) i små bitar och fräser lök och äpple i smör och lägger i ca 2 tsk curry och lite gurkmeja. Häll på den hemmagjorda buljongen från kycklingen och vispa ihop 1 msk knappt maizena med lite buljong och vispa ner i såsen. Låt såsen koka ihop lite och späd med grädde och ev mer buljong. Koka ris och den grönsak du gillar, jag tog broccoli. Servera gärna med ett gott glas vitt.