Renovering El Varadero

Så börjar den äntligen snart ta slut, renoveringen av lägenheten i syd. Denna renovering som jag verkar varit nästan ensam om att tycka att den skulle ske. Min sambo Einar, tyckte absolut inte, det var så fint som det var. Inte ens mina barn tyckte att det behövdes, men då de känner mig förstod de varför. Jag är absolut inte perfektionist men vill ha det fräscht! Köket, badrummet och golvet var nog drygt 20 år. Den enda som jag tror verkligen tyckte som jag, var min svärdotter. 

Den har varit oerhört jobbig den här renoveringen. Jag hittade inte några spanska hantverkare, och 2 lägenheter i vårt hus, Sunflower höll på att renoveras, så jag följde dem. Båda två blev väldigt fina. Jag begärde offert av båda. Den ena en italienare (lägenheten ovanför ägs av italienare) lämnade ett pris som jag kunde acceptera, de andra lämnade ett hutlöst pris mer än dubbelt mot den första. Då ska jag tillägga att italienaren inte var billig, en spansk hantverkare hade nog lämnat ett bättre pris. Vi kom överens om att den 29 juli var startdatum och det skulle vara färdigt på 6 veckor, avtal skrevs. Den 29 juli startade de verkligen, och jobbade hela den dagen, tror de var 4 man. Den 9 augusti skulle Ikeas leverans komma så då var jag på plats, och då hade absolut ingenting skett! Men då fick de fart för den 14 augusti skulle Ikeas montörer sätta kök och golvet skulle vara lagt under. Den 10 augusti åkte vi till Sverige för att slippa vara på plats, och återkom den 29/8. Den 30 åkte vi för att titta på lägenheten och då hade de inte gjort mer än lagt golv under köket! Det hade nästan stått stilla i 3 veckor! Man tror inte att det är sant! Med hot om utebliven betalning började de arbeta med innertaket och badrummet. Lördagen den 14 september efter 7 veckor när innertaket var nästan klart och badrummet kaklat men inte fogat och inte målat, sa jag upp italienaren och bytte lås! Advokater inkopplade etc. Hur som helst hittade vi då en spansk hantverkare som nu arbetat i 1½ vecka och är nästan klar! I nästa vecka är han klar och då ska det städas! Känns underbart. Här kommer bilder på hur det såg ut innan renovering, om någon vecka kommer det bilder på hur det blev. Vad som blivit gjort är följande: nytt golv i hela lägenheten,sänkt tak i vardagsrum, nytt kök med ny bänkskiva i marmor, nytt badrum. 

Så har vi flyttat in. Fortfarande mycket kvar att göra, men man ser ljuset. Det är mest i badrummet som det saknas bra slutfinish på väggen bakom spegeln och det saknas trälister. Förmodligen sätter vi också upp dörrarna vi hade tidigare runt varmvattenberedaren. I köket är det endast småsaker som Ikea ska komma och fixa. Samt att vi ska hitta någon att hjälpa oss med att fylla igen ett litet hål till vänster om fläkten som elektrikern gjorde för att komma åt. Samt lite målning. Fyller på med bilder efter hand som det blir klart.