Torskrygg med bacon,senap,grädde och gräslök

Häromdagen hittade jag ett recept på torskrygg som hette Sillahallens torskrygg och som jag kände för att prova. Precis som det stod i receptet var det en enkel rätt att tillaga men så god. Kommer jag att göra igen. Eftersom min man och jag äter LCHF serverade jag denna rätt med blomkålsmos. Nu har jag lagat den ytterligare en gång, och denna gången serverade jag den med broccoli och tomater.

4 bitar torskrygg

2 krm svartpeppar

1 tsk salt

1 paket bacon

3 scharlottenlökar, finhackade

2 dl vispgrädde

1 dl riven ost

1 msk fransk senap

1 burk creme fraiche

1 dl gräslök

 

Gör så här:

Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.

Blanda samman alla övriga ingredienser utom osten.

Stek bacon och lök, spara lite knaperstekt bacon att garnera med. Blanda grädde, creme fraiche och senap. Häll över lök och bacon samt gräddblandningen över fisken och till sist strö över riven ost. In i ugnen på 225°C i 20 min. Ta ut och garnera med strösslat bacon och servera med blomkålsmos.

Under tiden koka blomkålsbuketter några minuter tills de är mjuka, häll av vattnet och kör med stavmixer till en slät yta. Lägg i en klick mjukost och blanda runt. Det ger god smak och mosen blir inte så vattnig.

 Vill man iställetha broccoli, så kokar man denna 5 minuter i små buketter (samt skivar roten) och lägger detta i botten på en smord form. Därpå lägger man fisken, sedan lök och bacon, tomater cocktail i halvor, såsen samt riven ost.